Guiden till fritering med varmluft i Air Fryer

Varmluftsfritös från Jula

Det är den första artikeln i vår serie där vi tittar närmare på utbudet av varmluftsfritöser i populära fysiska butiker. I dagens läge är det så klart mycket vanligt att man beställer hem sin fritös. Vissa föredrar upplevelsen att besöka butiken för att göra sin affär. Den här artikeln är riktad till dig som letar information om air fryers inför ett besök hos Jula. Vi hoppas att den hjälper dig att bli mer informerad. Du är också välkommen att läsa mer om våra tester och recension innan du tar dit beslut så att du kan göra ett informerat val som känns rätt för dig.  

Jula erbjuder varmluftsfritöser från varumärket Menuett. De säljer till dessa låga priser jämfört med branschledande varumärket Philips. Menuett har i skrivande stund 3 air fryers som säljs av Jula. Dessa skiljer sig åt i pris, rymlighet och effekt. De har också lite olika funktioner. Den största varianten är en modell som liknar en ugn och rymmer hela 5 liter i korgen. På Jula hemsida står det att den rymmer 12 liter men då räknar själva ugnen och inte hur mycket som ryms i korgen vilket jag tycker är mer relevant. Eftersom det är korgen som avgör hur många portioner du kan göra.

Mellanvarianten har många bra automatiska program och skärmen är väldigt intuitiv med en display för tiden som omges av knappar för att välja inställning baserat på vilken typ av livsmedel du tillagar. Den enklaste och billigaste varianten är bra den med bara att den är väldigt avskalad och simpel rent funktionsmässigt. Du kan fortfarandet ställa in tiden på ett timer-reglage och den lagar fortfarande mat så det räcker till en mindre antal personer. 

Avslutande ord

Jula erbjuder 3 bra alternativ som vi rekommenderar att kolla närmare på. Vi hoppas att den här guiden ska hjälpa dig att fatta ett mer informerat beslut i valet av varmluftsfritös. Min favorit är deras mellan variant men jag är också väldigt svensk. Nedan har vi sammanställt den bästa information vi hittade om alternativen som finns hos butiken.

Air Fryers från Menuett hos Jula

4.2

Menuett Varmluftsfritös med nio tillagningslägen. 5 liter 

Den här fritösen har en korg som rymmer 5 liter vilket bör räcka till att laga för minst 10 portioner pommes frites i en ända omgång. Den har även en praktiskt kontrollpanel med LED-touch automatisk avstängning. Vårt betyg är 4,2 stjärnor.

 • Väldigt rymligt - räcker till stort sällskap
 • Praktiskt kontrollskärm med LED-touch
 • Nio tillagningslägen
 • Automatisk avstängning
4.3

Menuetts digitala Air Fryer med pekskärm. 3,2 liter

Den här produkten har en kapacitet att laga till portioner till minst 5-6 personer per omgång. Skärmen är LED och knapparna som är pekkänsliga omger skärmen i en cirkel.  Med knapparna väljer du olika tillagningslägen och när du använder dessa slipper du ställa in tid och temperatur själv.  Vårt betyg är 4,3 stjärnor.

 • Sju automatiska program för tillagning
 • Frityrkorgen kan diskas i maskin
 • Ganska rymlig - räcker till hela familjen
4

Varmluftsfritös utan pekskärm

Den minsta och enklaste varianten från Jula rymmer ca 3-4 portioner och är smidig och att använda. Den har inga automatiska program och ingen LED-skärm med touch med den gör ett bra jobb med att värma din mat. Finns bättre modeller men för det låga priset är den värt att spana in. Vårt betyg är 4 stjärnor.

 • Steglös temperaturreglering
 • Rengör frityrkorgen i diskmaskinen 
 • Ställ in tiden på 0-30 min med timern
 •  Bra omdöme i test av Aftonbladet


Uppackning av Menuett varmluftsfritös från Jula

I den här videon vad som kommer i kartongen när du beställer en varmluftsfritös från Jula. I videon ser du även hur produkten ser ut och vilka delar den består av. Den Air fryer du ser i videon är den minsta, billigaste varianten utan LED-display.