Guiden till fritering med varmluft i Air Fryer

Philips Airfryer recension

Idag ska vi ta en titt på Philips Airfryer. En varmluftsfritös som gjort sig ett mycket starkt ryckte. Faktum är att det är luftfritösen som har sålts mest i världen. Med över 8 miljoner sålda exemplar. I den här artikeln får du läsa om varför produkten har blivit så oerhört populär och information som hjälper dig att veta om produkten skulle passa bra i ditt hushåll också. Varmluftsfritös.se försöker alltid visa båda sidor av myntet så vi tar även upp vad nackdelarna är och vad anledningen kan vara till att du borde undvika den här produkten.


Philips som tillverkare varmluftsfritöser

Jag måste erkänna att jag har lite förkärlek direkt när jag hör talas om att det är Philips som är tillverkaren av den här produkten. Eftersom jag har bra erfarenhet av att få värde för pengarna när jag köper något av Philips. Faktum är att det datorskärmen jag kollar på just när jag skriver detta är från Philips och min matberedare är också därifrån. De har ett väldigt brett utbud av olika produkter helt enkelt. 

Det är klart man är skeptiskt

Har du inte varit ägare av en varmluftsfritös sedan tidigare så förstår jag att du är skeptiskt precis som jag var. Jag var väldigt skeptiskt kring om det är möjligt för en produkt som friterar utan olja kan konkurrera smakmässigt med en produkt som bara använder varmluft. Av förklarliga skäl. Jag älskar olja!. 

Om Philips Airfryer

Philips Airfryer fungerar på ett liknande sätt som en varmluftsugn. Skillnaden är framförallt att den är betydligt mycket mera effektiv i tillagningen av maten. Det går snabbare och maten får en fin yta som lyfter smaken. Vidare i jämförelsen med en varmluftsugn är en nackdel att den inte rymmer lika mycket vilket gör att den är ännu mer fördelaktig om du lagar till dig själv och kanske ett mindre antal personer. 

Vad kan man fritera med Philips Airfryer?

Det går verkligen att fritera allt möjligt. Du kan läsa mer om vad du generella kan tillaga med en varmluftsfritös på andra ställen på den här webbplatsen men vi ska gå in på några favoritsätt att utnyttja denna underbara produkten...

 • Ett hett tips att ta fruset bröd direkt från frysen och rosta ett par skivor. Du kommer överraskas av hur bra de faktiskt blir. Färska och ljuvligt goda. Det räcker med 10 minuter på högsta värme för en riktigt knaprig utsida. Bättre smakupplevelse än att rosta brödet som jag själv får säga. 
 • Om du vill göra din måltid lite nyttigare kan du slänga några sparrisar och lite svamp tillsammans med t.ex. sötpotatis och korv (eller tofu/halloumi). Då har du god och nyttig måltid på nolltid som både är god och hälsosam. Men Philips Airfryer som den ända köksutrustningen för uppvärmning av maten.
 • Om du vill göra klassiska pommes frites är det hur enkelt som helst och det blir godare än i ugn och som vissa säger, godare än i en vanlig fritös. Bäst är att prova själv och avgöra vad du tycker. Ser det inte gott ut på bilden? Dessa har just uttagna ur en Philips Airfryer.

Hur använder du Philips Air Fryer?

Det är både enkelt och smidigt att laga mat med den här produkten och det är kanske vad som tilltalar folk mest med att använda den här prylen, förutom att den gör mat snabbare än en ugn och nyttigare än en vanlig fritös. 

Att använda produkten är mycket enkelt. Du har ett reglage för temperatur som du ställer in till en lämplig temperatur för vad du ska tillaga. Och en timer som du vrider på med så många minuter som du vill att maten ska värmas i den valda temperaturen. Modellerna skiljer sig åt.

Budgetmodeller har bara vredet som på första bilden nedan

Premium modellerna har en digital display och flera olika automatiska program. Bilden nedan visar en XXL modell. 

Frityrkorgen

Det finns en korg som du drar ut där du lägger maten. När du har korgen på plats är det bara att vänta tills timern går i mål. När din air fryer signalerar är måltiden redo. 

Frityrkorgen ligger i en frityrgryta och är väldigt enkel att plocka lös. Detta underlättar när du ska rengöra din varmluftsfritös. Kom ihåg att vara försiktig när du öppnar din air fryer efter att ha lagat maten på hög temperatur. Precis som en ugnsplåt blir frityrgryten väldigt varm.

Vilka olika modeller finns det att välja mellan?

Det finns ett par olika modeller Daily, Premium och Avance. Sedan finns det också olika storlekar Ordinarie, XL och XXL. Läs mer om detta på Philips webbplats

För- och nackdelar med Philips Airfryer

Här kommer några för och nackdelar med produkten

Fördelar

 • Väldigt prisvärd produkt som underlättar matlagningen
 • Enkel att använda och matlagningen går snabbt
 • Nyttigare att fritera utan olja och god mat som resultat
 • Enkel att rengöra med uttagbar korg
 • Finns i flera olika modeller och storlekar

Nackdelar

 • Tar rätt mycket plats. Köp bara om du har utrymmer för den
 • Inte alla som gillar denna framför att fritera med olja
 • Något nytt att lära sig. Även den är enkel att använda så är det ett nytta sätt att laga mat på. Du behöver lära dig vilka inställningar som funkar bäst för att få ett bra resultat
 • Inte ideal för stora familjer eller bjudningar (men finns en XXL variant)

Slutsats

Den här varmluftsfritösen från Philips är en riktigt bra produkt att ha i hushållet för de flesta. Det är ett enkelt och gott sätt att laga mat som kommer att spara dig till och ge dig mycket njutning. Vi rekommenderar varmt den mest populära luftfritösen från Philips.