Guiden till fritering med varmluft i Air Fryer

Gyllenbryn brysselkål med parmesan & vitlökskrydda

 

Friterad brysselkål i Air Fryer

En enkelt och mycket nyttigt recept på friterad brysselkål. Det är klart på minde än en halvtimme och passar bra som tillbehör såväl som en lättare måltid.

  • 250 gram brysselkål
  • 1 msk olivolja
  • 2 msk parmesanost
  • 1 tsk vitlökspulver
  • Flingsalt
  • Mald svartpeppar
  • Valfri dressing (caesar dressing rekommenderas)
  1. Dela brysselkålen i mindre klyftor. Bäst blir det om du skär dem från sidan.

  2. Lägg ingredienserna i en stor skål eller form. Du kan använda en behållare som hör till in varmluftsfritös eller en ugnssäker form/skål.

  3. Blanda ner olja, parmesan, vitlökspulver, salt och peppar med brysselkålen. Se till så att du sprider ut ingredienserna jämt över alla klyftorna av brysselkål. Det går bra att använda en träslev till detta.

  4. Placera behållaren i varmluftsfritösen och fritera på 175 grader i 8 minuter. Tills brysselkålen är krispig och gyllenbrun.

  5. Garnera med mer parmesan och servera med valfri dressing att doppa i. (Caesar dressing passar väldigt bra)

[wprm-recipe-snippet]

Vi lyssnar gärna till dina synpunkter

Lämna ett svar